Espanya es converteix en un mercat d’oportunitats immobiliàries

Segons l’informe deTendències del mercat immobiliari a Europa 2014′ elaborat per PriceWaterhouseCoopers i l’ Urban Land Institute (ULI), Espanya ha passat de ser el ressagat d’Europa al país de les oportunitats en el mercat immobiliari aquest 2014.

Aquest estudi assenyala que a les poques setmanes que la Sareb (entitat creada per ajudar al sanejament del sector financer espanyol) comencés a operar el passat estiu, l’arribada d’inversors a Madrid i Barcelona es va disparar, situant-se entre les ciutats europees amb millors perspectives d’inversió.

Els factors que més han influït en aquesta transformació del mercat han estat l’engegada de Sereb, la percepció que els preus ja han tocat fons i la fi de la incertesa sobre el rescat d’Espanya i la seva hipotètica sortida de l’euro.

De fet, de gener a setembre de l’any passat, la inversió immobiliària a Espanya es va disparar un 198% segons dades de Real Capital Analytics, enfront dels 2.400 milions amb els quals es va tancar l’exercici 2012.

Aquestes dades reflecteixen que l’interès a Espanya es deu a la idea que els preus de l’habitatge han tocat fons i es poden trobar inversions interessants a curt, mitjà i llarg termini. Tendència que segons l’informe, es consolidarà al llarg del 2014.

No obstant això, i segons 600 dels agents consultats per PwC per a l’elaboració de l’estudi, van afirmar que Espanya encara està lluny de ser un mercat sostenible. Un dels principals esculls seria el d’obtenir crèdit, ja que les entitats financeres encara no estan obrint del tota l’aixeta.

Pel que a Europa es refereix, la inversió directa en el sector immobiliari en el Vell Continent es troba pràcticament als nivells anteriors a la crisi. En 2013 va créixer un 10% gràcies a l’arribada de nous perfils d’inversors, com els nord-americans o els fons sobirans asiàtics.

Així que ja saps, si vols invertir en un apartament a Castelldefels, per exemple, aprofita, és el moment.

Vist a www.api.cat