Com treure el màxim profit d'un pis petit

Avui dia no és estrany trobar pisos d'un sol espai i, en alguns casos, de tot just 40 metres quadrats. Solen ser moderns i atraients, però, el problema comença quan cal moblar i viure còmodament en ells.

Si és el teu cas i has trobat un pis a Castelldefels que t'agrada però dubtes per la grandària, Api.cat ofereix alguns consells per treure el màxim profit d'un pis petit.

Menys és més: en poc espai no és recomanable tenir coses innecessàries.

Pensa bé què mobles necessitaràs i per a què i compra només allò que et faci falta i sigui adequat.

Utilitza colors clars i lluminosos: encara que el colorit pugui ser molt atractiu, en un pis petit millor jugar amb blancs o tons clars. Donen més sensació d'espai.

Fora portes: les cuines integrades al saló-menjador estan molt de moda i, en espais petits, resulten pràctiques. Col · loca un bon extractor per evitar fums i olors i treu portes que només ocuparan espai. Si la idea no et convenç, pensa en portes corredisses o transparents.

 

Aposta per mobles funcionals o multifuncionals: n'hi ha de tots els estils i preus. L'important és que no et treguin més lloc del necessari i que, si pot ser, tinguin diverses utilitats.

Millor el lleuger: en pisos petits, millor oblidar els mobles robustos o les cortines pesades. Els mobles penjant de sostre o parets, els mobles amb potes altes i les teles lleugeres que deixin passar la llum t'ajudaran a tenir major sensació d'amplitud.

Aprofita els espais: els racons i les verticals de casa poden ser llocs perfectes per a emmagatzematge. També et pot ser útil col · locar prestatges sobre de les portes per posar les coses que vas a utilitzar poc.

A les parets, millor lleixes: pots fer-te a mida i utilitzar des de fusta fins vidre o metall. Serveixen igual que les prestatgeries però visualment ocupen menys.

Juga amb els miralls: ben col · locats, a més d'adornar, creen sensació de profunditat.

Utilitza la llum: aprofitar la llum natural i jugar amb punts de llum en cantonades, racons o al sostre ajuda a crear ambients i pot contribuir a generar més sensació d'amplitud.

Deixa volar la imaginació: et permetrà, per exemple, utilitzar recursos com un quadre o un tros de paper pintat en aquella habitació que no cap un bonic capçal de llit.

Aquests són alguns consells bàsics. Si et queden dubtes, sempre pots preguntar-nos.

 

Vist a www.api.cat