Cases buides o moblades: quina és la millor opció per a una venda ràpida

Si estàs pensant a vendre el teu apartament de L'Hospitalet de Llobregat o la teva casa de Castelldefels, i no saps si buidar-la o deixar els mobles, Api.cat ofereix alguns consells quin és el mètode més efectiu per aconseguir una venda ràpida.

 

Quan vas a vendre la teva casa has d’ensenyar-la, primer fotogràficament als anuncis, i després físicament visitant el mateix immoble. Com millor sigui la impressió que es porti el comprador, millors opcions tindràs per a la venda. Però molta gent en veure un habitatge buit té dificultat per imaginar com quedarà una vegada moblat. Les habilitats visuals i espacials es generen en l’hemisferi dret del cervell, i a diferents persones, diferents capacitats.

També és un fet que una habitació buida a tots ens sembla més petita que moblada, alhora que menys acollidora i més freda. És per això que els promotors que venen molts habitatges solen fer un pis “de mostra”, moblat i decorat per ajudar a decidir-se a una part dels seus clients.

Així doncs, per arribar a tots els públics i fer una venda més ràpida, resultarà molt més efectiu deixar el nostre habitatge moblat. Si no podem fer-ho, serà recomanable fer unes fotos abans de buidar-la, per si ens pot servir d’ajuda davant un determinat visitant. A més, els mobles poden dissimular petits defectes que hi hagi a la casa.

Però no qualsevol mobiliari serà positiu per a la venda. Una casa massa plena de mobles pot semblar més petita. Si tenim massa objectes personals a la vista, el visitant es sentirà incòmode i tal vegada no s’atreveixi a comprovar l’estat interior dels armaris o del vestidor. Evidentment, una decoració molt passada de moda o que resulti de mal gust no ens ajudarà en absolut.

¿Quines mesures prendre llavors? pensem en què ens agradaria a nosaltres com a compradors. Volem veure un ambient net, asèptic, modern, bonic, el més ampli possible… Ho aconseguirem amb Home Staging. Aquesta tècnica, nascuda a Estats Units, ens permet convertir la nostra casa en un estàndard que vingui de gust a la majoria. Fent una petita inversió es fa l’habitatge no més bonic, sinó més adequada i desitjable per al comprador.

Revisa casa teva amb ulls crítics i elimina els mobles sobrants o en mal estat, retira objectes personals, neteja-la bé, i repara els defectes més evidents. Una mà de pintura i unes bombetes potents també ajudaran. Si tens alguna habitació buida, pots optar per mobiliari senzill, fins i tot de cartró o demanar-ho prestat a un amic. O busca ajuda en les moltes empreses d’Home Staging que hi ha al mercat avui dia.

Vist a www.api.cat